PCJs blogg
Om science fiction og annet jeg interesserer meg for.
The Civilization Chronicles (spill)

Civilization II er det dataspillet jeg har brukt aller mest tid på. Som mange her vet, så bestod utfordringen i at min sivilisasjon skulle forske, bygge og føre krig bedre enn datamaskinens sivilisasjoner. Etterhvert spilte jeg stort sett bare på «Deity»-nivået, og noen ganger kunne jeg bruke mesteparten av en kveld på én eller to runder. F.eks. satte jeg meg gjerne som mål å utslette en hel fiendesivilisasjon i løpet av bare en runde, eller å gjøre en stor hovedstad enda større ved å gjøre skog etc. om til jordbruksområder og styre karavaner med matvarer inn til byen.

Før det hadde jeg brukt mye tid på det opprinnelige Civilization. Civilization III, derimot, har jeg ikke spilt så mye. Det hadde noen gode idéer og nødvendige oppdateringer, men endel av det nye syntes jeg ikke fullt så mye om. Civilization IV har jeg faktisk ikke spilt ennå, men siden det høres mer ut som bybyggespill enn et strategispill er jeg litt skeptisk.

Nå har jeg dem alle, i en kassett kalt The Chronicles of Civilization (i tillegg til spillene følger det med utviklingsplansjer, en bok med bl.a. intervju med Sid Meier, mannen som startet det hele, et kortspill basert på Civ IV og en DVD om det grafiske arbeidet med Civ IV).

For meg kjennes spillserien i stor grad ferdigspilt, men det er allikevel trivelig å ha denne boksen. Dessuten er det ikke alt jeg har fått prøvd. I tillegg til det tidligere nevnte, så fikk jeg aldri i noen særlig grad spilt de scenariene som etterhvert kom til Civ II, mange av dem med egne enheter og hendelser som griper inn i spillet.

Så idag har jeg prøvd Civ-versjonen av Den amerikanske borgerkrigen. Det morsomste scenariet er nok allikevel «Verne», som er satt til et 1800-tall der kartene ennå har mange hvite flekker (eller sorte, i Civ-sammenheng), og spillskaperne har latt seg inspirere av Verne, Wells og gamle dagers magasinfortellinger om hemmelige selskap, skumle innfødte, osv. Det kan man gjøre en merknad om på en SF-blogg.

2007-02-10 19:29:40 GMT
Add to My Yahoo! RSS