PCJs blogg
Om science fiction og annet jeg interesserer meg for.
Sidewise Award (alternativhistorie)
Sidewise-prisen ble nylig delt ut på TuckerCon, som var North American Science Fiction Convention (NASFiC) for 2007. Vinnerne i de to kategoriene «long form» og «short form» ble henholdsvis Charles Stross (for serien som så langt rommer The Family Trade, The Hidden Family, og The Clan Corporate)  og Gardner Dozois, for novellen Counterfactual (trykt i F&SF, juni 2006).
2007-08-08 20:20:58 GMT
Comments (2 total)
Author:Anonymous
Sidewisepriset bryr jag mig ärligt talat inte särskilt mycket om, men det är roligt och en smula rörande att se att de döpt årets NaSFiC efter Bob Tucker.
Egentligen, inser jag, sitter jag väl här och har blivit en alldeles förskräckligt omodern gammal stöt. Just nu håller jag på att skriva om Poul Anderson till ett temanummer av hobbytidskriften Nova; jag fascineras av baksidestexten på en av hans gamla pocketutgåvor, där det står: "the thrilling story of a speculative world where man is finaly forced to think before he acts". På något sätt är det faktiskt just den alternativvärlden jag helst skulle vilja uppleva; det som jag till och med ser som kärnan i science fiction. Charles Stross väntar jag fortfarande på en helt igenom bra text ifrån. Är det verkligen så otroligt lätt att bli hyllad som ledande sf-författare nuförtiden? Anderson, som såvitt jag kan finna på över 300 noveller och närmare 70 romaner aldrig skrev någonting riktigt dåligt, om än en hel del uppenbart oinspirerat, fick aldrig uppleva någon upphöjelse till enastående snille; han betraktades, kanske med viss rätt, som en samvetsgrann och ibland förnämligt talangfull berttare, sällan som något enastående geni. Och ärligt talat misstänker jag att sf:s genier kan räknas på ena handens fingrar.
Nå. Sent, arbetsdag i morgon igen, tänkte bara säga hej och hoppas att ni som är där får en trevlig kongress. Till Köpenhamn ska jag i alla fall ta mig. Men innan dess är det inte så få böcker kvar att tillverka.
--John-Henri
<mailto:john-henri@replik.se>
2007-08-08 22:01:39 GMT
Author:PCJ
Takk for ønsket om trivelig kongress. Den er nettopp ferdig, og jeg hadde det trivelig. Ikke minst var hedersgjestene sympatiske! -- PC
2007-08-12 21:59:59 GMT
Add to My Yahoo! RSS