PCJs blogg
Om science fiction og annet jeg interesserer meg for.
The Happening (film)
Så nylig The Happening (2008) på DVD. Denne filmen ble som kjent slaktet av et samlet kritikerkorps. Selv om jeg er litt fascinert av filmene til M. Night Shyamalan, så må jeg innrømme at denne gang hadde det samlede kritikerkorpset så rett, så rett.

Skuespillerprestasjonene var ikke så mye dårlige som underlige. Iblant grep jeg meg selv i å føle (man er da science fiction-fan med livlig fantasi…) at jeg så en film fra en parallellverden der hominider noe annerledes enn homo sapiens hadde utviklet seg, og den dominante arten på denne kloden derfor hadde andre omgangsformer og følelser.

Som vanlig hos M. Night Shyamalan var det endel bra arbeid med kamera, men nå tror jeg at han burde involvere flere enn kameramenn, og ikke bare stole på egne krefter hva angår manus og regi.
2009-01-25 21:40:25 GMT
Comments (3 total)
Author:Anonymous
Da jeg så denne så fikk jeg følelsen av at det var en slags drømmeaktig logikk og framferd som lå til grunn. Det verste er at jeg synes denne er bedre enn "Lady in the water."
--Arne Jonny
<http://www.razorhack.net>
2009-02-02 00:59:06 GMT
Author:Anonymous
Hei, har et spørsmål, som ikke har med Shyalaman å gjøre. Har du lest noen av de kontrafaktiske romanene til Steven Barnes? Der afrikanere og vikinger koloniserer Amerika og henter slaver i Sentral-Europa
--Leser
2009-02-02 12:25:26 GMT
Author:PCJ
Nei, de romanene har jeg ikke lest, men de virker mer enn gjennomsnittlig interessante for subgenren. Hvis jeg tar og leser de bøkene, så kan jeg sikkert skrive litt om dem her (eller på en «gjenopprettet» blogg – leker med tanken om å starte på nytt med et mer moderne utseende og flere funksjoner).
2009-02-02 20:30:37 GMT
Add to My Yahoo! RSS