PCJs blogg
Om science fiction og annet jeg interesserer meg for.
The Notorious Bettie Page (2006)
Erotiske bilder og skrifter fra gamle dager kan pussig nok virke søte og uskyldige på oss, selv om materialet kunne provosere i sin samtid. Nå kan man sikkert finne saker fra gamle dager som er ekle, men i våre dager synes vel mange at blant annet bildene av pinup- og bondage-modellen Bettie Page har en glad, naiv sjarme. Kanskje fordi hun smilte så bredt.

Gretchen Mol spiller tittelrollen i The Notorious Bettie Page, som er basert på modellens liv. Betties liv hadde også sine mørke sider, men filmen fokuserer på hennes glede, uskyld og sjarme. Bettie kom fra enkle, religiøse kår i Sørstatene, men prøvde seg som modell og skuespiller i New York. Hun gjorde det bra som modell, men ikke særlig bra som skuespiller. Filmene og bladene til Irwing Klaw vakte harme, og Bettie blir i filmen nær kalt inn som vitne i en føderal høring. Etterhvert fikk hun en sterkere dragning mot religionen igjen, og hun forlot modellyrket.

Regissør Mary Hutton og hennes medarbeidere har laget en smal, men interessant film. Mesteparten av filmen er i 50-talls svart-hvitt, men noen scener er i «technicolor»-aktige farger. Også de «animerte» magasinomslagene og typografien er tidsriktige. Gretchen Mol likner i filmen faktisk ganske så mye på forbildet.

DVD-en har kommentarlydspor og dokumentar om hvordan filmen ble laget. Litt pussig at filmskaperne synes Bettie representerte kvinnelig seksualitet, når bildene og filmene ble laget for menn og etter mannlige fantasier. På den annen side har jeg hørt flere kvinner si at de synes bildene av henne er sjarmerende.

På DVD-en er det også en kort fargefilm (uten lyd) med Bettie Page selv.
2007-01-27 17:40:32 GMT
Add to My Yahoo! RSS