PCJs blogg
Om science fiction og annet jeg interesserer meg for.
5ive Girls (2006)
Fem jenter med adferdsvansker blir sendt til en streng, katolsk skole, der de er de eneste elevene. Skolen er gjenåpnet etter å ha blitt stengt for fem år siden, da ei jente forsvant. Det viser seg snart at alt ikke er som det skal være på skolen, og at de fem «vanartede børn» har spesielle evner...

Teamet bak 5ive Girls har tatt seg en grundig handlerunde på skrekkfilmgenrens loppemarked, uten å gjøre noe spennende eller nytt med klisjeene. Ellers virker det som om den prøver å nå flere publikum. Dels byr den på den amerikanske fascinasjonen for katolske skolepiker i korte skjørt, underlagt strenge lærere som deler ut rapp med linjal. Dette er formodentlig mye en guttegreie. Dels har filmen et «girl power»-element med mye venninnesolidaritet og munnrapphet, à la f.eks. The Craft, Charmed og tildels Buffy.

Det er mulig at regissør Senoda først og fremst er en skrekkfilmfan som bevisst har laget noe helt på linje med det han selv liker å se. Likevel skulle jeg ønske at han hadde prøvd i det minste noen nye grep.
2007-01-30 23:13:12 GMT
Add to My Yahoo! RSS