PCJs blogg
Om science fiction og annet jeg interesserer meg for.
Mazes and Monsters (1982)

Kjøpte for noen få dollar DVD-en Mazes and Monsters i USA. Coveret har Tom Hanks som eneste skuespillernavn, og viser en labyrint med en borg og noen flygende skapninger i bakgrunnen, samt et stort portrettbilde av Tom Hanks slik han ser ut idag. Imidlertid er dette et ungdomsverk (for å si det slik: Skuespilleren med et gutteaktig utseende ser enda mer gutteaktig ut som gutt...).

Mazes and Monsters er altså en TV-film fra 1982. Filmen er basert på en roman av Rona Jaffe. Denne var igjen løst (svært løst) basert på forsvinningsnummeret til en ung mann som skulle ha begått selvmord i «the steam tunnels» under bygningene til universitetet der han gikk. Dette var da endel begynte å bli redde for at rollespill førte til at ungdom mistet kontakten med virkeligheten. «Oh, we’ve got trouble, my friend, right here in River City...»

Denne TV-filmen er svært åttitals, og unge Hanks er en av fire rike og ressurssterke ungdommer som spiller «Mazes and Monsters» (med et gigantisk forbruk av stearinlys). De gjør et tidlig forsøk på live roleplaying, i noen avstengte huler. Det får Hanks til å tørne, og han bestemmer seg for å være cleric på riktig, på heltid... Han drar så til New York på quest, til «Byen under jorden» og «De to tårn» – nærmere bestemt går han rundt i strøket ved Times Square (dette er før det ble turistifisert), under T-banen og, selvsagt, på taket av World Trade Center, som han tenker å fly fra, med sine «spells»...

Som man skjønner, dette er ganske så fascinerende og småmorsomt – rollespillverdenens svar på Reefer Madness, må man nesten kunne si.

2007-02-04 17:51:14 GMT
Add to My Yahoo! RSS